Bardia Calligraphy

παραδοσιακά / έθνικ Traditional / Ethnik

αθηναϊκή κομπανία athinaiki compania

βαγγέλης κορακάκης vagelis korakakis

γιώργος φανάρας giorgos fanaras

Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος γεννήθηκε στον Κινιδαρο της Νάξου 1953, ο μικρότερος γιός του ξακουστού βιολάτορα Μιχάλη Κονιτόπουλου (το μωρό) και της Μαρίας Φυρογένη. Από τα 11 του κιόλας χρόνια τραγουδάει επαγγελματικά δίπλα στον πατέρα του και από τα 13 όπου και ασχολήθηκε με το λαούτο δημιουργεί τη δική του σχόλη νέας γενιάς λαούτου, με την οποία πλέον μπορούν να παιχθούν όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής. Σήμερα έχει ξεκινήσει και παραδίδει μαθήματα έγχορδων μουσικών οργάνων δημιουργώντας το μουσικό εργαστήρι «ΑΙΓΑΙΟ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ».

βαγγέλης κονιτόπουλος vagelis konitopoulos

νάσια κονιτοπούλου nasia konitopoulou

Έρωτα μου και πατρίδα

Η Νάσια Κονιτοπούλου, κόρη του Γιώργου Κονιτόπουλου, του πατριάρχη της παραδοσιακής νησιώτικης μουσικής, γνωστή σε όλους μας από τις εξαιρετικές ερμηνείες της στα παραδοσιακά τραγούδια, έρχεται σήμερα και μας εντυπωσιάζει.

Ερμηνεύει με ξεχωριστό τρόπο και συναίσθημα, παραδοσιακά τραγούδια του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ και άλλων σημαντικών δημιουργών.

Ο Μάρκο Μάρκοβιτς κληρονόμησε την αγάπη του για τη μουσική από τον πατέρα του, τον θρυλικό βασιλιά της τρομπέτας Μπόμπον Μάρκοβιτς, που έχει παίξει τη σάλπιγγα για περισσότερα από 30 χρόνια. Ο Marko Markovic έχει συνεργαστεί με πολλούς διάσημους μουσικούς όπως ο Emir Kusturica, ο Goran Bregovic, ο DJ Shantel, ο Ivo Papazov, ο Esma Redzepova κλπ. Ξεκίνησε τη δική του ορχήστρα αιολικών οργάνων το 2006 και τώρα φέρνει τους ζεστούς σωλήνες και την ενεργητική τσιγγάνικη μουσική στο Viljandi . Η τσιγγάνικη μουσική με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και απίστευτα πλούσια ενέργεια έχει γίνει ένα από τα εμπορικά σήματα της περιοχής. Η χαρακτηριστική τεράστια ζωτικότητά τους έρχεται με μια θαυμάσια ανατολική μελαγχολική ψυχή. Ο συνδυασμός της τεράστιας ενέργειας και της μακρόχρονης μελαγχολίας δεν αφήνει κανέναν κρύο.

marko markovic marko markovic brass band

boban markovic boban markovic orkestar

Η παρουσία του Boban Markovic και της μπάντας του έγινε αισθητή παγκοσμίως από τα φιλμ “Underground” και “Arizona Dream” του Emir Kusturica, όπου έπαιζαν τη μουσική με τον Goran Bregovic,  ενώ ο ίδιος o Boban με τον γιό του Marko επί πάρα πολλά χρόνια διακρίνονται  στο Φεστιβάλ της Guca,  ένα φημισμένο μουσικό φεστιβάλ χάλκινων πνευστών που γίνεται κάθε χρόνο, από το 1961, στην Κεντρική Σερβία. Στην πατρίδα μας, τα χάλκινα των Markovic έχουν έλθει για συναυλίες πολλές φορές,  αλλά κάθε φορά έχουν κάτι καινούργιο να παρουσιάσουν και μ’ αυτό να μας εκπλήξουν. Κάθε εμφάνισή τους  είναι καταιγιστική, γεμάτη ενέργεια  κι αδρεναλίνη  και καταλήγει σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Οι Grikanta είναι ένα Italian/Greek Folk μουσικό σχήμα, το οποίο ερμηνεύει νοτιο-Ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια με γλωσσικές επιρροές αρχαιο-ελληνικής διαλέκτου. Αποτελείται από έξι άτομα τα οποία προέρχονται από διαφορετικές μουσικές κουλτούρές. Το όνομα ”Grikanta” προέρχεται από τη λέξη ”griko” (ή ”grecanico”, που είναι η ελληνική διάλεκτος Ιταλίας) και ”canta” (τραγουδάω). Η μουσική του έχει την μελωδικότητα της ελληνικής διαλέκτου και την δύναμη του ρυθμού της Pizzica, η οποία είναι είδος μουσικής που χρησιμοποιήθηκε σαν θεραπευτικό μέσο για το τσίμπημα της αράχνης στη νότια Ιταλία.

grikanta grikanta

ορχάν οσμάν orhan osman

Μουσικές απ τη μαύρη θάλασσα μέχρι το Αιγαίο… μ’ ένα μπουζούκι.

Με ήχους που συνδυάζουν διαφορετικές μελωδίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας του Πόντου και της Ανατολής, ο Ορχάν Οσμάν κατάφερε να παντρέψει την παραδοσιακή με τη σύγχρονη μουσική. Το αποτέλεσμα απλά καταπλήσσει.

Ο Ορχάν Οσμάν γεννήθηκε στην Κομοτηνή από Τούρκους γονείς. Από μικρός τα ακούσματα του ήταν ποικίλα, άκουγε αμανέδες, ποντιακά θρακιώτικα, ροκ αλλά και τσιγγάνικη μουσική. Πιστεύει ότι η μουσική δεν έχει σύνορα και οι ήχοι δεν χρειάζονται διαβατήριο για να ταξιδέψουν. Έτσι πήρε ένα μπουζούκι και δημιούργησε μοναδικές μελωδίες με νότες από παραδοσιακή μουσική συνδυασμένη με επιρροές απ τη Δύση.

Η Ζωή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη ιστορική Σαμοθράκη.

Συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι: Γιώργος Νταλάρας, Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρινέλλα, Νίκος Παπάζογλου, Γλυκερία, Μανόλης Λιδάκης, Μάριος Φραγκούλης, Αντώνης Ρέμος και πολλούς άλλους, καθώς και με τους διεθνούς φήμης όπως Al Di Meola, Omar Faruk Tekpilek και Νάνα Μούσχουρη.

Στις 23 Ιουλίου η Ζωή μαζί με τους Senso Latino συμμετείχε ως support στης συναυλία του James Brown στο Λυκαβηττό.

Συμμετείχε με εκατοντάδες ηχογραφήσεις στην ελληνική δισκογραφεία και εκτός από βιρτουόζος του ακορντεόν διακρίθηκε και ως συνθέτης με τραγούδια που έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο. Τραγούδια της έχουν πει οι Δήμητρα Γαλάνη, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Γεράσιμος Ανδρεάτος , Χρήστος Δάντης, Ελένη Πέτα, Υφαντής, Γρηγόρης Πετράκος και άλλοι.

Κατά περίπτωση μαζί της και η Μαρία Λατσινού.

ζωή τηγανούρια zoi tiganouria

κωνσταντίνος & ματθαίος τσαχουρίδης KONSTANTINOS & MATTHAIOS TSAHOURIDIS

Με πάθος και μεράκι και την ποιότητα που πάντα τους χαρακτηρίζει, τα αδέλφια Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα στον κόσμο που αναζητά ξανά τη μυρωδιά της μουσικής ανάτασης και της ψυχαγωγίας.

Η μουσική των δύο αδελφών, με μοναδική ευελιξία καταργεί τα σύνορα, βάζοντας ενωτικές καμπύλες εκεί που υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές!

Από το παλιό στο καινούριο και από το άγνωστο στο γνωστό οι αδελφοί Τσαχουρίδη επικοινωνούν μοναδικά με το κοινό, ξεδιπλώνοντας μνήμες και ξεκλειδώνοντας καρδιές…

Το μουσικό συγκρότημα «Αliberta», ονομασία που  προέρχεται από την Ιταλική λέξη «liberta» που σημαίνει ελευθερία και την κρητική λέξη δάνειο από την Ιταλική γλώσσα «αλιμπερτός», απαρτίζεται από 3 βασικά μέλη : Δούκα Κατερίνα, τραγούδι – Καμηλάκη Αρετή, βιολί & τραγούδι – Ουζουνίδης Χρυσοβαλάντης, λαούτο & κιθάρα & τραγούδι.

Ρεπερτοριακά κινείται σε μονοπάτια από την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδος ξεκινώντας από τη Μικρά Ασία και τη Θράκη μέχρι τα νησιά και την Κρήτη ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα προσθήκης μουσικών που πλαισιώνουν και εμπλουτίζουν  το σχήμα  ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε εκδήλωσης.

aliberta aliberta

αδερφές βουγιουκλή vougioukli sisters

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή παρουσιάζουν μία μουσική παράστασεις που κοινωνεί την έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας, τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης, το σπαραγμό του πορτογαλέζικου fado και τη δωρικότητα των blues και του gospel της Αμερικής και φυσικά, του ελληνικού ρεμπέτικου.

Οι αυθεντικές και εκρηκτικές ερμηνείες των δύο μουσικών-performers αναδεικνύουν τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο, με όχημα τραγούδια απ’όλο τον κόσμο καθώς και τις δικές τους συνθέσεις από τον δίσκο τους με τίτλο “ TO BE SAFE”!

Υπάρχουν δύο προτάσεις – ντουέτο και κουαρτέτο.

Στο σκληρό τοπίο των θρυλικών Ανωγείων της Κρήτης που έγινε ακόμη πιο σκληρό και πιο γυμνό από τις φωτιές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήρθε στον κόσμο ο Αντώνης Ξυλούρης – Ψαραντώνης που έμελλε να γίνει ένας ζωντανός θρύλος της μουσικής, εμπλουτίζοντας την κρητική, τη μεσογειακή και την ευρωπαϊκή μουσική με ήχους ανεπανάληπτους, με μουσικές εξαίσιες και ερμηνείες απαρομοίαστες και μοναδικές.

Μέσα στη μουσική του Ψαραντώνη ζει η πανάρχαια μυθολογία της Κρήτης. Είτε μιλά για τον Δία, είτε για την κατασκευή της πρώτης λύρας από τον μυθικό βοσκό Χαντίπερα, είτε για τους Κουρήτες, είτε εκφράζει με τη λύρα του αυτό που αισθάνεται ως ζωντανό μύθο της πατρίδας του, ο Ψαραντώνης επικυρώνει, με τη φυσική παρουσία του και με την τέχνη του, τους πανάρχαιους μύθους της Κρήτης. Γιατί ο Ψαραντώνης ζωντανεύει τους μύθους όχι μόνο με τη δεξιοτεχνία του, αλλά και με την πίστη του σε αυτούς, καθώς τους προσεγγίζει «με λογισμό και μ’ όνειρο», πιστεύοντας στη σύγχρονη παρουσία και στην ενέργειά τους.

ψαραντώνης psarantonis

ρία ελληνίδου ria ellinidou

Η Ρία Ελληνίδου μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Προέρχεται από μια καλλιτεχνική οικογένεια, που δραστηριοποιείται στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής. Από την ηλικία των πέντε ετών φοίτησε σε Ωδείο παρακολουθώντας μαθήματα μουσικών οργάνων, θεωρίας, αρμονίας, μουσικής και παραδοσιακής προπαιδείας.
    Στη συνέχεια φοίτησε στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, ταμπουρά και βυζαντινής μουσικής με ιδιαίτερη εξειδίκευση στα παραδοσιακά κρουστά και στο παραδοσιακό τραγούδι. Αργότερα, θέλοντας να διευρύνει τις γνώσεις της γύρω από τη μουσική, ολοκλήρωσε σπουδές ηχοληψίας με υποτροφία. Συμμετείχε ως τραγουδίστρια στο Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ έλαβε μέρος και στη θεατρική παράσταση “Λωξάντρα η Πολίτισσα” του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η Ρία Ελληνίδου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι μόνιμο μέλος του συγκροτήματος “Λωξάντρα”. Συμμετείχε στην προτελευταία τους δισκογραφική δουλειά “Meyhane Καφέ Αμάν” και στον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος “ Loxandra in Transition “, που έφτασε στην 3η θέση των world music charts στην Ευρώπη.
    Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα συμμετέχοντας σε συναυλίες, παραδοσιακά γλέντια, φεστιβάλ, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε όλη την Ελλάδα (“ Στην Υγειά μας “/ «Σπίτι με το mega»/ Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ), Βαλκάνια, Ευρώπη και Ασία. Επίσης έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Ορφέας Περίδης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Καψάλης, η Γιώτα Γρίβα και πολλοί άλλο.

Τέλος, αριθμεί πλήθος συμμετοχών στην ελληνική και διεθνή δισκογραφία.

Ο Γιάννης Λίτσιος μαζί με τον Νίκο Φιλιππίδη, σε ένα μουσικό ταξίδι στην Ήπειρο, στα Γρεβενά και στη Θεσσαλία. Παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

γιάννης λίτσιος & νίκος φιλιππίδης giannis litsios & nikos filippidis

ανφάν γκατέ anfan gate

Οι Ανφάν Γκατέ είναι ένα νεανικό ρεμπέτικο συγκρότημα που αποτελείται από τους Γκόγκο Δημήτρη, Πάρη Χρηστίδη ,τον Γκόγκο Θωμά και Αλατζίδου Λίνα. Παίζουν σε διάφορα μαγαζιά,σε μικρούς χώρους και μικρές λαϊκες συναυλίες. Προκρίθηκαν και συμμετείχαν στην παράσταση <<Είμαστε Αλάνια>> που πραγματοποιηθήκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου Oli Poli, συγκροτείται το μουσικό σύνολο ΤΕΡΨΙΣ. Η Terpsis Orchestra δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με σκοπό τη μελέτη τροπικών μουσικών παραδόσεων του ελλαδικού χώρου και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και την καλλιέργεια τόσο ατομικών όσο και συλλογικών δεξιοτήτων με αφορμή τις παραδόσεις αυτές.

Η Terpsis Orchestra, είναι μια μουσική ομάδα τα μέλη της οποίας συνδέει η κοινή αγάπη για τη μουσική, τη συνεργασία και την αναζήτηση νέων ήχων στο σήμερα και είναι ανοιχτή να αγκαλιάσει οποιονδήποτε και οποιαδήποτε επιθυμεί να συμπράξει μαζί της. Χαρακτηριστικό της είναι η εξωστρέφεια και η διάθεση να επικοινωνήσει το υλικό της μέσω παρουσιάσεων, συναυλιών και ηχογραφήσεων.

terpsis orchestra terpsis orchestra

γραμμόφωνο grammofono

Οι Γραμμόφωνο παρουσιάζουν αγαπημένα swing και
ρετρό τραγούδια παιγμένα με δυναμικές ενορχηστρώσεις και vintage αισθητική.

Κέφι, ζωντάνια, χορός και επικοινωνία αποτελούν τα συστατικά που χρησιμοποιούν για να αναβιώσουν τον τρόπο διασκέδασης των δεκαετίών του ’40, ‘50 και ‘60.

Η σύνθεσή τους περιλαμβάνει σαξόφωνο, κιθάρα, κοντραμπάσο, τύμπανα και φωνητικά.

Το Δεκέμβριο του 2016 ξεκινάει η σύσταση της μπάντας “Batala Salonica”! Οι “Batala Salonica” στην πραγματικότητα είναι μόνο μία από τις 32 μπάντες Batala σε όλον τον κόσμο!

Οι Batala είναι ένας ισχυρός συνδυασμός τυμπάνων και χορού, που αποτυπώνει τη δύναμη και τη ζωντάνια της Βραζιλιάνικης κουλτούρας δημιουργώντας ένα ενθουσιώδες και εθιστικό μείγμα χρωμάτων, ρυθμού και κίνησης.

Υιοθετούν ένα είδος μουσικής Samba με τύμπανα, που ονομάζεται “Samba Reggae”, προέρχεται από το Salvador της Bahia στη Βορειοανατολική Βραζιλία και έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά. Ο δυνατός, υπνωτικός ρυθμός της έχει επαναληπτική και εθιστική μορφή και αγαπήθηκε από πολλούς παγκοσμίως.

Παράλληλα με ευρύτερες Παγκόσμιες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν οι Batala, υπάρχουν πάντα και τοπικές, κατά περιοχές και εθνικές παρουσιάσεις και workshops, που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του έτους όπου κάθε μπάντα και μέλος των Batala μπορεί να συμμετέχει.

batala batala

stringless stringless

Στην μουσική παράσταση με τίτλο ‘Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ…’ οι STRINGLESS επιχειρούν να δώσουν την δική τους άποψη περί αυτού του θέματος.

Πέντε γυναίκες επί σκηνής, τραγουδούν για την γυναίκα, αντλώντας υλικό από την παράδοση της Ελλάδας και των Βαλκανίων, αλλά και από το λαϊκό τραγούδι, την επιθεώρηση, το θέατρο. Με διάθεση σατιρική, σαρκαστική, ρομαντική και άλλοτε δραματική, προσεγγίζουν το γυναικείο αρχέτυπο. Μια μουσική παράσταση που αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από φωνές.

Η Σοφία Αβραμίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988 και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 5 χρονών. Σπούδασε πιάνο στο δημοτικό ωδείο Καλαμαριάς. Αποφοίτησε από το Τμήμα Σύνθεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με την υψηλότερη διάκριση. Αποφοίτησε από το τμήμα σύνθεσης της Εθνικής Ακαδημίας “Santa Cecilia” στη Ρώμη (Μεταπτυχιακός Τίτλος), με την υψηλότερη διάκριση και υποτροφία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Το 2020 αποφοίτησε από το πρόγραμμα σύνθεσης και μουσικής επιστήμης υπολογιστών του IRCAM” (Ινστιτούτο Ακουστικής-Μουσικής Έρευνας και Συντονισμού) στο Παρίσι. 

Έχει λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο Goffredo Petrassi από το Quirinal Palace στη Ρώμη, το 1ο βραβείο του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης για Ακορντεόν “Francisco Escudero” (2016) στην Ισπανία και το 1ο βραβείο του 6ου Διαγωνισμού Σύνθεσης “Δημήτρης Δραγατάκης» (2014), από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. Συνεργάστηκε επίσης με τη σκηνοθέτιδα Ευαγγελία Κρανιώτη, για την ταινία «Obscuro Barroco» που έλαβε το βραβείο Teddy του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (2018).

Συνθέσεις της έχουν παιχτεί σε διάφορες αίθουσες συναυλιών στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α όπως η Φιλαρμονική του Παρισιού, η Μπιενάλε της Βενετίας, το «Auditorium‐Parco della Musica» της Ρώμης, το Θέατρο “La Fenice” της Βενετίας, το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης…) 

Η μουσική της πορεία ως τραγουδίστρια ξεκίνησε επίσης σε μικρή ηλικία. Έχει συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες και καλλιτέχνες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Raanana του Ισραήλ, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, η «Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης», η Ορχήστρα νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων, η Ντούλτσε Πόντες, η Μίλβα, ο Ηλίας Λιούγκος, ο Ορφέας Περίδης, ο Μανώλης Ρασούλης…

Έχει ιδρύσει το «Duo Melisma», ένα ντουέτο για κλαρινέτο και φωνή στο οποίο διασκευάζει παραδοσιακά τραγούδια χρησιμοποιώντας τεχνικές σύγχρονης μουσικής. Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος Binôme, κυκλοφόρησε το 2019 από την OUTLANDISH RECORDINGS.

σοφία αβραμίδου sofia avramidou

σοφία αβραμίδου & ορέστης καλαμπαλίκης sofia avramidou & orestis kalampalikis

Η Σοφία Αβραμίδου και ο Ορέστης Καλαμπαλίκης, καλλιτέχνες με διεθνή σταδιοδρομία, γνωρίστηκαν στο Παρίσι. Η κοινή τους αγάπη για το τραγούδι, από όποιο χώρο και εάν αυτό προέρχεται, τους ώθησε να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το ντουέτο.

Έτσι, στο ίδιο ρεσιτάλ ενυπάρχουν Έλληνες συνθέτες (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης κ.α.), ρεμπέτικα και δημοτικά τραγούδια, όπως και επίσης και τραγούδια της Ιταλίας, Γαλλίας, Βραζιλίας, Πορτογαλίας, ενώ δε λείπουν και τραγούδια του κλασικού ρεπερτορίου. Γνωρίζοντας και οι δυο τους καλά τις ιδιαιτερότητες ενός ντουέτου, διασκευάζουν οι ίδιοι το υλικό που επιλέγουν, προσπαθώντας πάντα να υπηρετήσουν την ουσία του κάθε τραγουδιού μέσα από το κοινό τους πρίσμα.

Οι εκπληκτικές φωνητικές του δυνατότητες, του επέτρεψαν μαζί με την γνώση του και την τεχνική του κατάρτιση, να αλλάζει τα όρια του ερμηνευτή και αυτό να το αποκαλύπτει τραγουδώντας χαρισματικά το ευρύτερο ελληνικό μουσικό τοπίο, που περιλαμβάνει, το πολύμορφο σύγχρονο … το λαϊκό, το δημοτικό καθώς και το ρεμπέτικο τραγούδι. Η δισκογραφία του είναι ένα γεγονός που δημιουργήθηκε κάτω από το πρίσμα αναζητήσεων ποικίλων ήχων, ρυθμών και μουσικών ιδιωμάτων, με στόχο την ανάδειξη ενός βαθειά κοινωνικού τραγουδιού, με συνειδησιακή φόρτιση, ενώνοντας γενεές μέσα από την εκφορά του. Οι συναυλίες του, αντλούν την ατμόσφαιρα τους από την ρίζα και την φόρτιση της καταγωγής και της ανάγκης των ανθρώπων να συνδιαλλαγούν με το αρχέγονο και τη μυσταγωγία. Ο αγαπημένος ερμηνευτής θα μας χαρίσει τραγούδια από τη δισκογραφία του , αλλά και πολλά αγαπημένα τραγούδια από την τεράστια ελληνική μουσική σκηνή.

βασίλης λέκκας vasilis lekkas

χριστίνα κυριακίδου christina kuriakidou

Η Χριστίνα Κυριακίδου από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε το ταλέντο της στη μουσική και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στα δέκα της χρόνια. Σύντομα όμως τα βιώματα της και η καταγωγή της την έστρεψαν στην παραδοσιακή μουσική όπου και άρχισε να ασχολείται με την Ποντιακή Λύρα. Φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Άργους Ορεστικού. Δραστηριοποιούνται σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους και από το 2000 είναι ενεργά μέλη του Συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατικών Γρεβενών όπου και συμμετέχουν σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα. Παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και για δύο χρόνια κατείχε τη θέση του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου. Από το 2004 η Χριστίνα και η Αθηνά Κυριακίδου ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική και συμμετέχουν σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πέρα από την παραδοσιακή μουσική η αγάπη τους για το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι τις οδήγησε σε πειραματισμούς με καταξιωμένους μουσικούς που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μουσικού σχήματος το οποίο συνδυάζει παραδοσιακή και έντεχνη μουσική.